Givers

Op 17 september 1859 vond ene Joshua Norton zichzelf waardig genoeg om zichzelf te bekronen met de titel ‘Keizer van de Verenigde Staten en Beschermheer van Mexico’. Hij was voordien een gewoon man, een handelaar tot diskrediet gebracht door een financiële misstap; maar toch, had hij de kracht om aanhoort te worden! Door gedrukt te worden in meerdere kranten te San Francisco, werd hij geliefd bij de bevolking van de hemelse en speelse zuiderse stad van de VS. Dagelijks inspecteerde hij de stad, samen met zijn twee trouwe viervoeters Lazarus en Brummer. Hij mocht vaak gratis tafelen in sommige restaurants, want vele hadden sympathie voor hem en zijn ideeën die hij rondbazuinde in de straten als een plaatselijke Socrates. Hij stierf te 1880. Kranten bestempelden zijn dood met de woorden ‘Le Roi est Mort’. Vele burgers betaalden uit eigen beurs de begrafenis voor de man, tot koning gekroond, met een waardige rouwstoet. Tienduizend mensen huldigden hem, door hun laatste groet bij zijn graf te volbrengen.
Oke, de man was misschien niet helemaal geestelijk gezond; maar toch had hij de moed om zichzelf uit te roepen tot koning, en ook bovendien nog aanhoort te worden. Hij leefde als een gewoon man, maar door zijn wilskracht werd hij koning in de vele harten van de bevolking. Ook u, giver, hebt de kracht dit te verwezenlijken! Dit scoutsjaar zorgen wij hiervoor!! Vanaf vandaag bent u koningen, in eigen land, in eigen dorp, in eigen huis, in eigen groep. Maar dit samen met uw leiding, die u zal begeleiden in de royale wals, die koning-waardig is; wat zeg ik, die Joshua Norton-waardig is!!!!!

Vergadering telkens van 14 uur tot 17:30; als dit anders is wordt dit gemeld.

Zondag 9 september
Vandaag is het de overgang; waarbij de nieuwe givers worden ondergedompeld in het doopsel (speciaal een paar dagen bewaard). De anderen mogen dit bekijken en de dopers aanmoedigen die van jin naar leiding gaan. Jolijt en plezier zal u beleven, want dit is de laatste dag dat u uzelf ‘burgers’ mag heten; want vanaf vandaag, 9 september, bent u koningen in onze ogen. Maar uw leiding blijft uw overste, en strijdmakker, natuurlijk; en die nieuwe leiding (wij dus) worden vandaag bekend gemaakt; met trompettergeschal en paukenslagen, begeleid door een heel orkest, dat heel het bos het mag horen. Uw nieuwe leiding zal roepen, wat zeg ik schreeuwen, om ons geschal te verspreiden, en te laten weergalmen door heel het bos.

Zondag 16 september
U hebt vandaag de mogelijkheid veel vlees te verorberen op onze jaarlijkse barbecue te zondag 16 september, vanaf 11u30. U kan hiervoor inschrijven via de mail die is rond gestuurd is. Bij verdere vragen kan u terugmailen of ons contacteren via de facebook-pagina van Scouts en Gidsen Buggenhout.

Zondag 23 september
Deze keer gaan we op locatie voor ons spel. Maar u mag gewoon naar de scouts komen met de fiets. We vertrekken dan na de formatie; want beste koningen (van het laatste uur) wij gaan elkaar bevechten op onbekend terrein. Leve Battle Royale (met nadruk op ‘Royale’).

Zaterdag 29 september
‘Ik dans toch zo graag in een wondermooie keuken!’, zingt uw leiding telkens bij het zien van jullie enthousiasme voor de kunst van het kokerellen. Jullie zullen nog worden geïnformeerd over het welke ingrediënten jullie dienen mee te brengen en het correcte tijdstip (dit waarschijnlijk via facebook).

Zondag 7 oktober
Vandaag is het geen vergadering. U zal dus tranen moeten uitten, thuis zittend en smekend voor een nieuwe vergadering; want dit weekend is uw leiding afwezig. Wij zijn namelijk op ons eigen weekend, leidingsweekend geheten en zo in de kronieken beschreven.

Weekend 12, 13 & 14 oktober
Dit weekend is het wel jullie weekend, beste mede-kompanen oftewel Kings of the Hills! Zoals het altijd luidt: verdere informatie volgt nog!

Zondag 21 oktober
Vandaag zal u beproeft worden. Hebt u hoogtevrees of niet? Overwint u het of niet (als echte veroveraars die jullie ongetwijfeld zijn)? Of blijft u met klamme handjes (zweethandjes bovendien), beneden de hoogte in staren? U zal dit vandaag ontdekken.

Zondag 28 oktober
Houdt u ervan om doorheen geschud te worden alsof uw leven ervan afhangt? Houdt u ervan om ondersteboven de wereld te bekijken? Houdt u ervan om de hoogte in te trekken (net als vorige zondag 21 oktober)? Of twijfelt u en doet u liever iets anders, minder gewaagd?
Vandaag is de vergadering niet op de scouts; maar zoals u wel weet: verdere informatie volgt nog!

Zondag 4 november
‘Wij zijn allen zot van A!’ riepen we in koor. En dit werd aanhoort! We kregen op royale wijze, zoals het The King betoogt, de sleutels van de stad toegeworpen; en bij die sleutels zat een hand, want in deze stad houden ze van hand werpen (zoals Silvius Brabo die het hand van de reus afsneed, zoals de geschiedenis van de stad luidt). Vandaag gaan we weeral op locatie; en ja, wij riepen allen in koor: “verder informatie volgt nog!”

Zaterdag & zondag 10 & 11 november
Traditie-gewijs is het dit weekend Comme Chez Les Scouts! U zal u op tijd kunnen inschrijven voor dit evenement, waarbij mails zullen gestuurd worden en er promo op facebook zal gevoerd worden. Dus geen vrees, u zal geïnformeerd worden!

Lekker tafelen dus!!

Zondag 18 november
Deze keer gaat onze vergadering door op de scoutsterreinen; terug op onze vertrouwde terreinen dus. Daar zullen we een spel spelen, op giver-maat en een spel dat ook de hedendaagse wereldproblematiek zal betrekken, maar in een stout jasje; als de Underdogs die wij zijn. Het is een spel op alternatieve wijze en in 2.0 versie. Uw leiding maakt alleen spelen die zij zelf plezant vinden, dus plezant zal het wel zijn; dat beloven we u!! We werkten dit spel uit, en amuseerden ons al bij het maken van het spel zelf.

Hier eindigt het verhaal van dit franciskaantje. Maar geen vrees, hierna komt een volgend; u royaal geschonken door uw nieuwe leiding (die u dan al vertrouwd zal zijn)!! En zoals onze gekke, maar toch briljante, Joshua Norton al zei: “adiós y hasta entonces!!!!”

Uw anonieme leiding

(deze foto wordt u aangeboden door de plaatselijke autoriteiten)