Jonggivers

Daar in de verte kwam de witte prins op het knappe paard aangereden. Na een paar pogingen geraakt hij vlotjes van zijn paard af. Eens afgestegen bewonderde hij de prinses die lag te slapen onder een glazen stulp in een donkere grot. Eens de stulp verwijderd begon de prins zijn hartje te stralen. Hij overwoog de prinses te begroeten, maar ook voelde hij de drang om haar een dikke smakkerd te geven. Hij komt dichter en dichter, en voelt de adem van de prinses … euh, sorry ik was even afgeleid. Dit verhaal kan later wel verder vertelt worden, al klinkt het bekend in de oren. Nee, het scoutsjaar is echter weer begonnen en van prinsen en prinsessen komt er zeker niets van in huis, want het zal en het moet een beestig jaar worden, en dat zal het ook, telkens van 2 tot 5 de zondagnamiddag!

Zondag 15/04
Dit weekend is het jammer genoeg geen scouts aangezien jullie leiding het hele weekend hard zal moeten werken op onze jaarlijkse quiz en fuif. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om te komen mee quizzen op vrijdag 13 april!

Zaterdag 21 april
Vandaag staat op het menu, de welgekende districtsdag; die we langzaam zullen verorberen. Wij kennen het spel, en we kunnen u al meedelen dat er gestreden zal worden.
De districtsdag neemt plaats in Dendermonde, daarom spreken we af in de stad der Dendermondenaars en eindigt de dag om 17 uur in Dendermonde. We moeten nog afspreken met de andere districten waar juist we zouden afspreken. Dus bij deze: verdere informatie volgt nog.

Zondag 29 april
Een wijze man zei ooit

een echte scouts gaat op tocht!!!

Zondag 6 mei
Wanneer u vandaag zal ontwaken, zal de zon u verblinden.
Als je opstaat, zal de lucht je bezingen.
Onderweg naar de scouts, zal de hitte je doen krimpen.
Om al die hitte te compenseren, krijgt u vandaag veel water te rantsoeneren. Dat water, zo verfrissend, zal in het rond worden gesmeten, en uiteindelijk in je gezicht belanden; waardoor je zweet zal wegtrekken.

Zondag 13 mei
Handigheid is aan te raden gedurende het kamp, vandaar worden uw technieken vandaag bijgestuurd. Schuur die handpalmen, alvast even bij.

Zaterdag 19 mei
Een licht gesnik is hoorbaar. Tranen worden geuit, want al weer een memorabel scoutsjaar is ten einde. De leiding bedankt u alvast voor uw voltallige aanwezigheid gedurende dit bewonderenswaardige scoutsjaar. Na de verwondering, de spijt en vooral de tranen, zullen jullie afscheid moeten nemen van dit scoutsjaar op deze laatste dag, die al bij vorige generaties groepsdag werd genoemd, en die in de kronieken van Scouts en Gidsen Buggenhout als legendarisch en, zelfs nadrukkelijk, schitterend werd bezongen. Onze vorige rakkers in gedachte, schrijvers van de kronieken, is het onze taak om dat legendarische en schitterende gevoel proberen te evenaren. We zeggen nadrukkelijk, proberen, want iets legendarisch maken kan alleen maar met de hulp van jullie, jonggivers!

Verdere informatie over deze dag volgt nog, maar maak alvast uw borst maar nat!
Na deze dag kunnen we uitkijken naar het kamp, waar een scoutsjaar helemaal tot uiting komt, en we glunderen van plezier en jolijt in die zo heerlijk felle brandende zon!!

Een laatste groet voor het kamp van uw hardwerkende en daardoor zwetende leiding:
Yordi, Benjamin, Tom, Lynn en Sander